ZON’

ZON’ is een platform voor verbinding en kennisdeling in de Regio Zwolle. Met het magazine, de website, social media-kanalen en events stimuleert ZON’ samenwerkingen tussen ondernemers, onderwijs, overheid en onderzoekers.
de-communicatiemakers-zon-magazine2

Businessplatform
voor de 4 O’s

ZON’ biedt een podium aan innoverende ondernemers, onderzoek- en onderwijsinstellingen en overheden in de Regio Zwolle. In het magazine, dat 2 keer per jaar verschijnt, wordt aandacht besteed aan thema’s als innovatie, internationalisering, economie, human capital en gebiedsontwikkeling.

Onze copywriters vormen de redactie van het magazine en schrijven de advertorials. Sprekende verhalen die een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van de Regio Zwolle als geheel.

Expertises
/ Copywriting

Middelen
/ Advertorials

Verhalen die inspireren en
oproepen tot samenwerking

Bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen kunnen hun verhaal vertellen in ZON’ magazine. Het terugkerende, overkoepelende thema daarbij is samenwerking tussen de O’s. Wat bloeit er op in de regio? En welke kansen zijn er? Onze copywriters kiezen een invalshoek, interviewen de stakeholders en schrijven de verhalen.

Belangrijk daarbij is dat we sturen op ‘echte verhalen’. Geen reclamepraat, maar artikelen waarin meningen, visies en oplossingen naar voren komen waar we in de regio écht iets mee kunnen. Op die manier proberen we het delen van kennis en samenwerken te stimuleren.

Partners en de
adviesraad

Met partners als Deloitte, Deltion College, Flynth Accountants, Rabobank, VNO-NCW en diverse gemeenten staat ZON’ voor een sterk en inspirerend netwerk. Stuk voor stuk partners die zich inzetten voor innovatie, kennisdeling en samenwerking.

De thema’s en onderwerpen worden mede gekozen door de adviesraad met daarin vertegenwoordigers van de 4 O’s uit de regio. Zij behartigen de belangen van de doelgroep. Op deze manier wordt de kwaliteit gewaarborgd.

de-communicatiemakers-zon-magazine1
de-communicatiemakers-zon-magazine2
de-communicatiemakers-zon-magazine3

‘Flexibel, snel en deadline
is deadline’

quote-de-communicatiemakers

‘Op aanraden van ons netwerk klopten wij bij De Communicatiemakers aan toen we op zoek waren naar goede redacteuren voor ons magazine. De klik was er meteen. Het zijn gepassioneerde tekstschrijvers die onze briefingen goed weten te vertalen naar diepgaande interviews en verhalen die de kern raken.

Wat bovendien prettig is, is dat ze 3 copywriters in huis hebben. Dat betekent voor ons één aanspreekpunt, maar wel de flexibiliteit van 3 creatieven. Ze stemmen zaken goed af, zijn flexibel en snel, en heel belangrijk: deadline is altijd deadline.’

Annet Spijkerman & Annemarie Teeken / A2Business

Bekijk de volgende case